China Construction Bank aloittaa Bitcoinin yllättäen 3 miljardin dollarin joukkovelkakirjalla

Kiinassa lisääntyvä Bitcoinin kysyntä

China Construction Bank ilmoittaa joukkovelkakirjojen ostamisesta Bitcoinin avulla
Tiukka kryptovaluuttojen sääntely, kun Kiina ottaa käyttöön odotetun digitaalisen yuanin
Uuden rahoitusjärjestelmän keinottelut

Kiinan rakennuspankki aloittaa Bitcoinin

China Construction Bank, varojensa mukaan maailman toiseksi suurin pankki, on ilmoittanut monivaiheisesta suunnitelmasta kerätä 3 miljardia dollaria joukkolainojen myynnistä, joita voi ostaa Bitcoinilla ja Yhdysvaltain dollareilla. Hyödyke (virtuaalivaluutat, kuten Crypto Profit määritetään hyödykkeiksi Commodity Exchange Actin tai CEA: n nojalla), on viime aikoina noussut yli 16 000 dollariin Bitcoinia kohden – huippu, jonka kiihkeä kysyntä Kiinasta auttoi saavuttamaan.

Viime viikolla China Construction Bank ilmoitti, että 58 miljoonan dollarin arvosta digitaalisia varmenteita on saatavana julkiseen tilaukseen Fusang Exchangessa, Malesiassa sijaitsevassa pörssissä, joka helpottaa salausvaluuttakauppaa. Fusang on viivästyttänyt listautumista toistaiseksi, kuten liikkeeseenlaskija Longbond Ltd: n pyynnöstä. China Construction Bankin Labuan-sivukonttoria ei voitu kommentoida.

Digitaalisen yuanin käyttöönotto

Kiina sääntelee edelleen tiukasti Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja, vaikka se aloittaa odotetun digitaalisen yuaninsa käyttöönoton. Muut maat harkitsevat myös mahdollisuutta ottaa käyttöön oma keskuspankin digitaalinen valuuttansa. Luettelo hallituksista, jotka ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan, on Iso-Britannia, Sveitsi, Norja, Ruotsi, Tanska, Espanja, Alankomaat, Liettua, Saksa, Israel, Iran, Japani, Etelä-Korea, Thaimaa, Singapore, Intia, Kanada, Etelä-Afrikka , Australia, Uusi-Seelanti, Uruguay, Marshallinsaaret ja Bahama.

Ethereum 2.0 julkaisee uuden Bug Bounty -ohjelman
Pelijätti Atari latautuu kryptoarvorenkaaseen
Säästääkö ETH 2.0 Ethereumia kuolevan DeFin keskellä
Joe Bidenin ja Bitcoinin välisen korrelaation ymmärtäminen

Digitaalinen yuan on keskuspankkien tukema, ja analyytikoiden mukaan pilottihanke on kasvattanut Kiinan johtoasemaa kilpailussa kehittää keskuspankin digitaalista valuuttaa. Se on suunniteltu korvaamaan liikkeessä olevat setelit ja kolikot, ei pitkäaikaisia ​​talletuksia pankkitileillä.

Toisin kuin kryptovaluutat, juan ei käytä blockchain-hajautettua pääkirjatekniikkaa, joka sallii tapahtumien vahvistamisen ilman pankkien tarvetta.

Sekä liikepankkien jakelijat että keskuspankki pitävät tietokantoja, jotka seuraavat digitaalisen yuanin virtausta käyttäjältä toiselle.

Käyttäjien näkökulmasta käyttäjät lataavat digitaalisen lompakon, johon heidän varansa on tallennettu, mikä luo QR-koodin, joka voidaan skannata maksupäätteissä. Liikepankeilla on rooli digitaalisen valuutan jakamisessa käyttäjille. Tätä varten heidän on talletettava sama määrä varantoja Kiinan kansantasavallalle kuin heidän jakamansa digitaalinen yuan.

Digitaalisen valuutan laaja käyttö antaa Kiinan poliittisille päättäjille paremman näkyvyyden siitä, kuinka raha liikkuu Kiinan talouden ympäri. Niiden näkyvyyttä parannetaan laittomien varojen ja kokeiden seuraamiseksi kohdistamalla rahapolitiikan toimet tietyille talouden luokille, alueille tai ryhmille.

Äärimmäisissä taloudellisissa olosuhteissa se antaisi heille myös negatiiviset käteiskorot.
Voisiko China Construction Bankin avaaminen kryptovaluuttaan merkitä mitään salauksen tulevaisuudelle?

Koska kryptovaluutat eivät ole suoraan mukana valtioiden rahapolitiikassa, kryptovaluutta määritellään hyödykkeeksi. Toistaiseksi. Kiinan pankkien Bitcoinin ja salauksen käyttöönotto, joka muodostaa neljä maailman viidestä suurimmasta, saattaa tuoda uuden kysynnän aallon Bitcoinille ja vastaaville digitaalisille varoille kaikkialla Aasiassa.

Onko China Construction Bank valmistanut tietä uudelle rahoitusjärjestelmälle?

Kiinan talous on kasvanut viime vuosikymmenien aikana. Kun nämä muutokset muotoutuvat edelleen, Kiinan pankkijärjestelmässä jatketaan siirtymisohjelmaa valtiosta yksityiseen omistukseen. On spekuloitu, että Kiinan kansantasavallan pankki voidaan integroida globaaliin hajautettuun rahoitusjärjestelmään, jossa kaikilla globaaleilla keskuspankeilla on yhtäläiset oikeudet. On myös spekuloitu, että maan on integroitava digitaalinen juaninsa maailmanlaajuiseen maksujärjestelmään. Toistaiseksi kyseessä on spekulaatio, kunnes nämä integraatiot ovat tapahtuneet.