Bitcoin restituties mogelijk gemaakt met BTCPay Server update

Heet op de hielen van een toelage van $150.000, heeft de server BTCPay steun voor kennisgevingen en gemakkelijke terugbetalingen aan het open source BTC-betalingsverwerkingsplatform toegevoegd.

In het kort

  • BTCPay Server heeft update 1.0.5 van zijn open source BTC-betaalverwerkingssoftware vrijgegeven.
  • Belangrijke toevoegingen zijn meldingen voor updates van de betalingsstatus en gestroomlijnde terugbetalingen.
  • BTCPay Server heeft al toezeggingen ontvangen van meer dan 250.000 dollar voor 2020.

Het wordt steeds gemakkelijker om Bitcoin te gebruiken voor dagelijkse betalingen.

BTCPay Server, een gratis open source Bitcoin-betaalverwerkingsserver, kondigde vrijdag de toevoeging aan van een aantal nieuwe functies die het makkelijker maken voor online handelaren om crypto-betalingen op hun sites te verwerken.

BTCPay Server helpt winkeliers bij het verwerken van Bitcoin-betalingen. Het systeem helpt hen om facturen te organiseren. De transactieverwerkingssoftware, die in 2017 werd gelanceerd, biedt ook een ingebouwde portemonnee voor het opslaan en verzenden van BTC.

Update 1.0.5 brengt veel nieuwe functionaliteiten, waaronder het ophalen van betalingen, meldingen en terugbetalingen.

Om terugbetalingen uit te voeren, kunnen handelaars nu een bepaald bedrag van BTC laten ‚trekken‘ uit de escrow. In het huidige ontwerp moeten de verzenders de betaling nog steeds handmatig autoriseren, plannen om het proces volledig te automatiseren staan op de routekaart van BTCPay.

Voor de toevoeging van de terugbetalingen moesten de verzenders en de ontvangers de adressen en de betalingsbedragen op elkaar afstemmen, waarbij vaak meerdere heen-en-weer berichten nodig waren. Nu kunnen handelaars de terugbetalingen rechtstreeks van de facturen genereren – geen extra communicatie of vertraging.

BTCPay Server heeft ook meldingen toegevoegd voor handelaren die gebruik maken van de service. Notificaties zullen beschikbaar zijn voor betalingsbevestigingen, gedeeltelijke betalingen en meer, die worden beheerd via een speciale notificatiepagina. Extra updates in de toekomst zullen opties voor meldingsvoorkeuren en API-ondersteuning voor BTCPay Server-meldingen toevoegen.

Decrypt rapporteerde eerder in juni over een subsidie van $150.000 die aan de BTCPay-server werd gegeven door crypto-uitwisseling Kraken, ter ere van de UN’s Micro-, Small, en Medium-Sized Enterprises Day.

De subsidie werd toegekend aan de BTCPay Server Foundation, die in 2019 werd gelanceerd om dergelijke bijdragen te beheren. De prijs volgt op een toezegging van mei 2020 van $100.000 over 12 maanden door OKCoin, en een donatie van $80.000 maart 2020 rechtstreeks aan kernbegunstiger Andrew Camilleri ter ondersteuning van voltijds werk aan het project.

Naarmate de software robuuster wordt, is er een goede kans dat slimme e-commerce verkopers steeds meer zullen worden aangetrokken door het open-source, kostenloze alternatief voor gecentraliseerde betalingsverwerkers.