Bitcoin-gruvgården köper upp 17 600 gruvarbetare – trots halveringen

En månad efter halveringen av Bitcoin har Core Scientific köpt ett stort utbud av nya gruvmaskiner.

Core Scientific meddelade att den har köpt 17 595 Bitcoin gruvarbetare från Bitmain.

S19 är Bitmains senaste modell, utformad för att vara mer effektiv

Bitcoin-halveringen inträffade den 11 maj, vilket minskade fördelarna för att bryta Bitcoin i hälften.
Den amerikanska Bitcoin Profit gruvgården Core Scientific meddelade idag att den har köpt 17 595 Bitcoin gruvarbetare från Bitmain, den oroliga kinesiska tillverkaren av Bitcoin-gruvdrift. Detta är det största antalet av Bitmains S19-gruvarbetare som köpts av ett enda blockchainföretag, hävdar det.

S19 är Bitmains senaste och mest kraftfulla Bitcoin gruvarbetare. Bitcoin gruvarbetare är kraftfulla, specialbyggda datorer som används för att bekräfta transaktioner på Bitcoin blockchain; gruvarbetare belönas med Bitcoin för att lösa beräkningsintensiva pussel. Men loppet att gruva Bitcoin blir svårare när fler börjar bryta.

Tjäna tokens och belöningar med vår mobilapp

Få tidig tillgång till vår app för att tjäna Decrypt Token, inlösbara priser och mycket mer.
Din email

Företag som Core Scientific måste fortsätta köpa nya Bitcoin gruvarbetare för att överstiga alla andra.

De köper massor av gruvarbetare så att de tjänar massor av Bitcoin

Den 11 maj inträffade Bitcoin-halveringen, vilket minskade fördelarna för att bryta Bitcoin i hälften, vilket innebar att gruvföretagens intäkter skulle halveras om de inte köper nya gruvarbetare. Detta händer var fjärde år och innebär att gruvgårdar måste köpa kraftfullare gruvarbetare för att förbli konkurrenskraftiga.

Ett rack med Bitcoin-gruvmaskiner

Core Scientific är ett av USA: s största gruvföretag; gruvarbetarna använder över 450 megawatt kraft. Det bryter också andra kryptokurser.

„Med marknadslånga långsiktiga kraftkontrakt på plats och de mest kraftfulla gruvarbetare som är klara att distribueras med ett ögonblick, är Core Scientific väl positionerad för att underlätta våra kunders digitala gruvbehov i betydligt snabbare takt än konkurrensen,“ sa Kevin Turner, VD och koncernchef för Core Scientific.

De flesta Bitcoin-gruvgårdarna finns i Kina, där kostnaderna för att driva Bitcoin-gruvgårdar är lägre. Det beror på att elen är billigare. Gruvgårdar använder billig vattenkraft under regnperioden och använder iskalla vintrar för att spara på kylkostnader.

Bitmain, företaget från vilket Core Scientific köpte gruvarbetarna, är i turbulens på grund av en tvist mellan dess två grundare, Wijan Wu och Micree Zhan. Spatten har hotat produktion och leverans av nya gruvarbetare, som redan var bristfälliga.

Bitmains Zhan erbjuder olivgren med återköpserbjudande

Micree Zhan, Bitmains utsatta VD, föreslår en monetär lösning på företagets pågående inbördeskrig i form av återköp av aktier. I ett öppet brev publicerat av Zhan den 21 juni, avslöjade han …

Under de kommande fyra månaderna kommer Core Scientifics nyförvärvade gruvarbetare att distribueras mellan Core Scientifics 655 000 kvadratmeter stora nätverk av datacentra, som är spridd över USA. Den sa att den första gruppen gruvarbetare är i drift idag.